top of page

Mihin minä voin vaikuttaa?

Tiedostatko ajatuksiesi ja tunteiden vaikutuksen toimintaasi?


Ajatteleminen – Tunteet – Toiminta

Tässä on kolminaisuus, joka vaikuttaa päivittäisessä elämässämme. Ajatuksien kautta syntyy mielialoja, jotka helposti saavat aikaan tunteen johtamaa toimintaa. Lyhyesti avattuna niin, että pohdimme jotain asiaa, joka herättää ärsyyntymisen tunteen ja pian olemme kiukkuisia kuin ampiainen, riippumatta siitä oliko ajatus todellinen ja ollenkaan relevantti tai, että onko ajatuksesta syntyvä tunne positiivinen ja eteenpäin vievä.


Ratkaisuna tähän kehottaisin sinua miettimään päähäsi tullutta ajatusta hetken rauhassa ja mahdollisimman neutraalisti. Esitä itsellesi kysymykset: Onko ajatus todenperäinen? Millaisia tunteita se herättää ja miksi? Mihin suuntaan asia vie minua? Pysähtymällä ajatukseen, ennen siitä syntyvää (negatiivista) tunnetta, auttaa ajatuksen hallinta sinua kohdistamaan energiasi asioihin, jotka ovat oikeasti tärkeitä, positiivisia ja rakentavia.


Kohtaamme arjessa paljon erilaisia asioita ja tapahtumia. Kaikkeen emme voi vaikuttaa. Voimme vaikuttaa ja päättää omasta toiminnastamme; ajatukset, tunteet ja toiminta. Voimme päättää millaista työtä teemme ja voimme vaikuttaa millaisessa työpaikassa haluamme työskennellä. Pystymme ehkä vaikuttamaan puolison tai työkaverin päätöksiin, mutta päätöksiä emme voi heidän puolesta tehdä.


Energian tuhlaaminen ajatuksiin, jotka lisäävät negatiivia tunteita ja asioihin, joihin ei voi vaikuttaa on kuluttavaa. Olisiko parempi keskittää ajatukset ja toiminta niihin asioihin, jotka tuovat energiaa ja vievät sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi?


Päivä voi saada aivan erilaisen startin, kun sen aloittaa kohdistaen energian asioihin, joihin voi vaikuttaa ja jotka ovat itselle tärkeitä. Jokaisessa ammatissa on varmasti tehtäviä, jotka eivät ole niin mukavia, mutta näihinkin voi suhtautua monella tapaa. Itse yleensä yritän tehdä epämiellyttävät asiat ensin pois ja sitten keskityn kaikkiin mukavimpiin työtehtäviin. Joskus taas hommat sujuvat paremmin, kun ensin tekeekin inspiroivan tehtävän/asian, josta saa energiaa taltuttaa ne ikävimmätkin tehtävät.


Jokaisen on tässä löydettävä oma innostava tapa toimia.

Mikä olisi sinun tapasi?


LIFE ISN’T FINDING YOURSELF, BUT GREATING YOUR SELF.


51 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page